środa 29 marca 2023     Wiktoryna, Cyryl, Eustachy
eGorzowska - internetowy dziennik Gorzowskiej Agencji Dziennikarskiej
szukaj    szukaj szukaj
« powrót
Twój smak dzieciństwa
eGorzowska - 10777_7X9Ew7phFTYZifQq8mu.jpgTen, kto pamięta radość płynącą ze wspólnego biesiadowania po świniobiciu, ten zapach i smak świeżej wędliny czy kiełbaski nie musi już dłużej obchodzić się smakiem.

Nazywamy się Paczka z Rusiborza i wskrzeszamy tę staropolską tradycję w nowoczesnym wydaniu.

Powrót do korzeni

Tradycyjne świniobicie było nie lada wydarzeniem dla całej rodziny i sąsiadów. Sami wychowaliśmy się na wsi i pamiętamy smaki i zapachy świniobicia, które przywodzą nam na myśl beztroską zabawę na podwórku, niedzielną soczystą pieczeń czy świąteczną szynkę będącą ozdobą wielkanocnego stołu. Święta i najważniejsze wydarzenia rodzinne zawsze były okraszone świeżymi wyrobami ze świniobicia. Po wejściu Polski do Unii Europejskiej, ze względu na wymogi sanitarne i weterynaryjne – tradycja ta zaczęła zanikać. Przyczyniło się do tego również tempo życia nowoczesnego społeczeństwa, brak (zaprzyjaźnionych) rzeźników, rezygnacje indywidualnych rolników z chowu trzody chlewnej – a w efekcie produkcja na skalę przemysłową.

W naszej hodowli nie używamy antybiotyków – paszę komponujemy wykorzystując zboża z własnych upraw bez GMO. Nie dodajemy sztucznych wypełniaczy czy wzmacniaczy smaku. Nie mrozimy naszego mięsa, ponieważ nasze wyroby przygotowywane są na świeżo, codziennie z nowego rozbioru. Z mięsa jednej świnki tworzymy 10 gotowych dużych lub 20 małych Paczek z Rusiborza o niezmiennym składzie. Dzięki takiemu podziałowi nic się nie marnuje, ani nie jest wyrzucane, odkładane czy mrożone – w ten sposób gwarantujemy tylko świeże wyroby.



Dlatego naszą misją jest umożliwienie naszym klientom powrotu do tradycji polskiego świniobicia z własnego gospodarstwa oraz skosztowania najwyższej jakości naturalnych wyrobów wędliniarskich sporządzonych według tradycyjnych receptur. Tradycyjnych, ale z poszanowaniem środowiska i dobrostanu zwierząt oraz wytwarzanych zgodnie z najwyższymi standardami higieniczno-sanitarnymi. Używamy wyłącznie naturalnych przypraw i soli peklowej, która chroni przez zatruciem jadem kiełbasianym. Stosowali ją już nasi dziadkowie.

Chcemy również odczarować mity krążące na temat wieprzowiny. Przykładowo schab ma porównywalne wartości odżywcze do drobiu i jest doskonałym źródłem energii zarówno dla dzieci, jak i osób starszych. Wieprzowina zawiera wszystkie niezbędne aminokwasy, tzn. takie, których organizm nie potrafi sam wytworzyć, a które są potrzebne do budowy tkanek. Ma również tę zaletę, że jest lepiej przyswajalna niż białko roślinne.

Nasza receptura jest prosta: świeże mięso wieprzowe z najwyższej klasy zdrowotnej oraz naturalne przyprawy. Krótki i naturalny skład – tylko tyle i aż tyle.

Innowacyjne podejście
Pandemia dała się we znaki każdej branży, nie omijając naszej. Długo myśleliśmy w jaki sposób, pomimo trudnej sytuacji epidemiologicznej, dystrybuować nasze wyroby. W ten sposób narodził się pomysł sprzedaży wysyłkowej. Nasze wyroby dostarczamy w każdy zakątek Polski dzięki nowoczesnym, a jednocześnie ekologicznym opakowaniom.

Jako jedyni w Polsce opracowaliśmy innowacyjne opakowania – podczas wysyłki wyroby utrzymają odpowiednią temperaturę dzięki pakowaniu w ciągu chłodniczym, zastosowaniu kartonu ze ściankami termoizolacyjnymi, torby termicznej oraz wyjątkowego chłodziwa – zamrożonej wody źródlanej, która jest zdatna do wypicia po rozmrożeniu.


Aby umożliwić klientom zakup najwyższej jakości wędlin i mięsa, wybudowaliśmy masarnię, w której powstają wyroby tylko z zasobów naszej hodowli. Możemy więc czuwać nad całym procesem produkcyjnym. Świnki rodzą się u nas, a my czuwamy nad ich dobrostanem. Na tle innych hodowców wyróżnia nas więc fakt, że nie skupujemy mięsa i nie korzystamy z usług pośredników. Sami tworzymy paszę dla naszej trzody. Dzięki karmieniu metodą na mokro wyeliminowaliśmy stosowanie antybiotyków. Chcemy działać zgodnie z naturą i mamy nadzieję, że nasze działania wytyczą nowy kierunek w branży mięsno-wędliniarskiej.

Zapraszamy na naszą stronę internetową: www.paczkazrusiborza.pl. W naszej ofercie mamy dwa gotowe zestawy paczek: duża (1/10 świnki ) i mała (1/20 świnki ), a na życzenie klientów stworzyliśmy też możliwość zakupu pojedynczych wyrobów i komponowania własnych paczek (ilość pojedynczych wyrobów jest ograniczona, co wynika z naszej zasady równego podziału mięsa z jednej świnki).

Nieustannie wsłuchujemy się w potrzeby i oczekiwania klientów, wprowadzając nowe, sezonowe produkty do naszej oferty, np. na majówkę stworzymy specjalną paczkę z produktami na grilla. Wystarczy więc, bez wychodzenia z domu zamówić paczkę i zaprosić przyjaciół czy sąsiadów, aby móc rozkoszować się smakiem pysznych, aromatycznych i naturalnych wędlin najwyższej jakości.

Tekst promocyjny/Paczka z Rusiborza

10 kwietnia 2021 11:00, admin ego
« powrót
Dodaj komentarz:

Twoje imię:
 
Kalwaria Rokitniańska
Diecezjalne sanktuarium maryjne w Rokitnie zaprasza do udziału w nabożeństwie Kalwarii Rokitniańskiej urządzanym tradycyjnie w piątek przed Niedzielą Palmową (31 ... <czytaj dalej>
Bardzo dużo zmian w komunikacji miejskiej
Do 24 marca zaplanowano konsultacje nowych rozkładów jazdy komunikacji miejskiej. Mają one skoordynować sieć połączeń, tak aby odpowiadała potrzebom mieszkańców, ... <czytaj dalej>
O zdrowiu na Konwencie Marszałków Województw
We wtorek 21 marca 2023 r. w Poznaniu odbył się Konwent Marszałków Województw RP. Podczas obrad zostały przyjęte dwa stanowiska ... <czytaj dalej>
Gorzów promuje się w Czechach
Do zwiedzenia Gorzowa Wielkopolskiego, zdobycia i poszerzenia wiedzy o naszym mieście, poznania jego historii i walorów, zachęca głównie czeskich turystów ... <czytaj dalej>
Przeglądaj cały katalog lub dodaj swoją firmę
"Helena" Zakład Fotograficzny Zbigniew Rżany

ul. Mieszka I 64, Gorzów Wlkp.
tel. 95 735 23 56
branża: Fotograficzne usługi <czytaj dalej>
"Sarp" Stowarzyszenie Architektów Polskich

Wełniany Rynek 3, Gorzów Wlkp.
tel. 95 720 47 97
branża: Stowarzyszenia, kluby, związki <czytaj dalej>
Konrady Meble Kuchenne

ul. Kostrzyńska 28, Gorzów Wlkp.
tel. 95 720 23 76
branża: Meble - kuchenne <czytaj dalej>

Odkrycie nowego genu związanego z rakiem piersi
W imieniu prof. dr hab. Cezarego Cybulskiego oraz prof. dr ... <czytaj dalej>
Padok Pegaza
Nowa propozycja dla tych, którzy chcą pisać. Związek Literatów Polskich oraz ... <czytaj dalej>
Zaczęły królować nowalijki
W piątek klienci Gorzowskiego Rynku Hurtowego byli obdarowywani bukietami nowalijek ... <czytaj dalej>
Odebrali stypendia na działania w kulturze

16 uzdolnionych mieszkańców Gorzowa odebrało w piątek stypendia artystyczne Prezydenta ... <czytaj dalej>
Kalendarium eventów
« marzec 2023 »
P W Ś C P S N
  
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
  
dodaj: imprezy@egorzowska.pl
Mała wielka sprawa
eGorzowska - adminfoto_hanna.jpg
Hanna Kaup:
Mówić ludzkim głosem
I znów koło roku staje w tym samym świątecznym miejscu, niosąc ze sobą kilka dni odpoczynku, chwilowy powrót do zajęć i kolejne dni wolne. Święta Bożego Narodzenia i Nowy Rok ... <czytaj dalej>
Zakochaj się w Gorzowie
To będzie kolejna okazja by zakochać się w Gorzowie. Wspólnie z <czytaj dalej>
Gorzowskie drzewa w obiektywie
Prezydent Miasta Gorzowa Wielkopolskiego w ramach kampanii edukacyjno-informacyjnej „ZazieleńMY Gorzów” <czytaj dalej>

aktualnie nie ma żadnej czynnej sondy
Robisz zdjęcia? Przyślij je do nas foto@egorzowska.pl
eGorzowska - guma1.jpg
admin ego:
Fortepiany, fortepiany
29 marca jest 88 dniem roku i dlatego ogłoszono go ... <czytaj dalej>
admin ego:
Łąki kwietne, delicje na patyku
28 marca nie posiada własnego przysłowia, postanowiłam więc odwołać się ... <czytaj dalej>
admin ego radzi:
Kryzys? Jaki kryzys?
W województwie lubuskim podobno kryzysu nie widać. Zwiększanie zatrudnienia, zwiększanie wynagrodzeń ... <czytaj dalej>
admin ego radzi:
Uwaga, odbiorcy ciepła systemowego
Od 1 marca 2023 r. będą obowiązywały nowe zasady wsparcia ... <czytaj dalej>
Blogujesz? Rób to lokalnie!
Wystarczy jedno kliknięcie w egoBlog
Masz problem?
Napisz do eksperta egoEkspert
Żadna sprawa nie zostanie bez odzewu. Daj znać na eGo Forum
Bożena P.:
Dziękuję Pani Hanno za wrażliwość i pomoc dla drugiego człowieka.Pani działalność jest ciągle widoczna i nieoceniona. <czytaj dalej>
Anonim_3731:
Dziękuję z całego serca Pani Redaktor Od Serca. <czytaj dalej>
Anonim_2423:
Brawo <czytaj dalej>
Anonim_1738:
Macie rację. Takie" dziunie" po skończeniu lokalnej " sorbony-np. PWSZ, szukają przez fb kontaktów, tworzą problem, opiszą skrupu <czytaj dalej>
Anonim_5112:
widać że nigdy babsztyl nie pracował w przemyśle na wózku widłowym nie wie że oni przerwy nie mają śniadaniowej tylko jedzą na wózku, nie m <czytaj dalej>
 
eGorzowska.pl - e-gazeta Gorzowskiej Agencji Dziennikarskiej